Food

Domácí bohyně: Pečený česnek

Přišla nečekaná návštěva? Nebo se vám nechce moc vařit, ale máte chuť na něco ukrutně dobrého? Upečte si česnek !

Česnek používám do jídel jako výraznou přísadu, která má nezaměnitelnou chuť i vůni. Ostrou chuť ale pečením česnek zcela ztratí, získá úplně jiný rozměr, je nasládlý a mírně oříškový, i vůně ztratí svou štiplavost. Po upečení jsou stroužky měkké tak, že jdou jednoduše natřít na krajíček čerstvého chleba s máslem. Pak už stačí jen posolit a neuvěřitelná dobrota je na světě. A je to vyzkoušené… Kdokoli to u nás doma ochutnal, chtěl recept :)

POTŘEBUJETE:

* 4-8 celých palic česneku (podle toho, jaký máte hlad)

* olivový olej

* sůl

* alobal

* máslo

*pečivo

POSTUP PŘÍPRAVY:

Z palice česneku odřízněte vršek tak, aby z každého stroužku koukal alespoň malý kousek. Natrhejte alobal na větší čverce, do každého posaďte jednu palici a lehce zakápněte olivovým olejem. Alobal zabalte a palice dejte na pekáček. V troubě vyhřáté na 180 ˚C pečte 45 minut. Potom alobar otevřete a nechte palice ještě 2 minuty pod grilem na plný výkon, až povrch lehce zezlátne.

Servírujte s čerstvým pečivem, máslem a solí. Ideální přílohou je zeleninový salát a sklenka bílého vína.

TIP

Na tuhle laskominu nemusíte shánět český česnek. Parádu uděláte i s jemnějším čínským. Ten český si schovejte na recepty, kde potřebujete pořádně ostrou a výraznou chuť.

Reklamy

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s