Food

Lahodná játrová paštika s bylinkami

Příprava domácí paštiky není složitá a výsledek si určitě vychutnáte. Je to i skvělý dárek, v hezké mističce s ním určitě potěšíte každého, kdo má rád dobré jídlo.

POTŘEBUJETE:

  • 400 g jater (kuřecí, husí)
  • mléko
  • 4 vejce
  • 100 g másla
  • menší cibule
  • provensálské koření
  • bazalka
  • bobkový list
  • nové koření
  • pepř
  • sůl
  • 150 ml červeného vína Medvědí krev
  • olivový olej

POSTUP PŘÍPRAVY:
Játra omyjte a přes noc je nechte ponořené v mléce v chladničce.
Na olivovém oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibulku s kořením, poté přilijte červené víno a vše chvilku povařte.
V robotu ušlehejte játra, vejce, sůl, pepř a máslo do hladké směsi. Poté ji přendejte do pánce se schladlých kořením
a cibulkou a vše dobře promíchejte.
Paštiku rozdělte do deseti malých zapékacéch mističek.
Do většího pekáčku nalijte teplou vodu (asi do jeho poloviny) mističky do něj naskládejte a pečte v troubě na 100 stupňů celsia asi 30 minut. Podávejte schladlé s pečivem nebo sladkou, např. brusinkovou omáčkou.

TIP: Pokud máte radši hrubší konzistenci, nemixujte játra úplně najemno, aby v paštice zůstaly drobné kousky. Hotovou paštiku můžete zalít malou vrstvou rozpuštěného másla a nechat zatuhnout.

Reklamy

One thought on “Lahodná játrová paštika s bylinkami

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s