Food

Opečená pikantní cizrna

Patříte mezi závisláky na chipsech jako já? Dobře vím, že nejsou zdravé, ale když se mi dostanou do ruky, neumím přestat :) A něčím je nahradit není zrovna snadné. Teď jsem ale narazila na variantu, která mě nadchla a ráda se s vámi podělím…

 

Cizrna je luštěnina s lehce oříškovou chutí, je výživná a zdravá! Nemusíte se s ní ani složitě vařit, stačí si koupit konzervu, lehce jí opéct a okořenit a máte skvělou chuťovku, kterou u televize můžete chroustat bez výčitek.

Pokud nemáte ráda pálivá jídla, vynechte kajenský pepř a místo něj použijte třeba uzenou papriku nebo sušený rozmarýn, ale dobré to bude i pouze osolené. A pokud jste spíše na sladké, přidejte trochu cukru a skořice.

 

POTŘEBUJETE:

* 1 konzerva cizrny (chickpeas)

* 1 lžíce olivového oleje

* 1/2 lžičky soli

* 1/2 lžičky mletého kajenského pepře

 

POSTUP PŘÍPRAVY:

Troubu rozpalte na 230 ˚C a plech pokryjte alobalem. Plechovku cizrny slejte přes cedník a propláchněte. Nechte dobře okapat a vsypte do mísy. Přidejte olej, sůl a pepř a důkladně promíchejte. Cizrnu rozprostřete na pečící plech, aby byla v jedné vrstvě.

Pečte v troubě asi 15 minut, vyndejte z trouby a protřeste, aby se cizrna mohla opéct ze všech stran a vraťte na dalších 15 minut do trouby, aby se cizrna hezky opekla a byla křupavá. Vychutnejte si jí horkou nebo nechte vychladnout do pokojové teploty.

 

Jaké jsou vaše oblíbené domácí chuťovky? Vyrábíte si je sama? Podělte se s námi o své nápady v komentářích po článkem!

 

Zdroj: http://www.snack-girl.com/

Reklamy

4 thoughts on “Opečená pikantní cizrna

  1. Dnes jsem dělala, výborné! Jen se po tom zaprášilo. A zároveň s tím mě napadá, jestli by to šlo i z klasické tvrdé cizrny? Že by se před tím namočila, uvařila a potom toto? Protože přece jen je o něco levnější než ta v plechovce a v souvislosti s tím, jak se po tom dnes zaprášilo..

  2. jde to i z vařené, kterou přes noc necháte namočenou. A posypat to můžete jakým koliv kořením – grilovací směs atd.

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s