Food

Vyzkoušejte avokádový dip s wasabi

avokádo s wasabi

Už nějakou dobu přemýšlím jak využít wasabi při vaření. Jako každý ho používám k přípravě sushi, ale pomalu střádám další nápady a recepty jak tuto zelenou štiplavou pastu z japonského křenu využít i k výrobě jiných dobrot.

Když jsem na webu pickledplum.net narazila na tento recept z avokáda, přišlo mi to jako dobrý nápad. Avokádo má samo o sobě poměrně mdlou chuť, proto mu sluší spojení s výraznějšími ingrediencemi. Pokud ho doplníte limetkou, chilli papričkou a troškou wasabi, vznikne přímo chuťová bomba s hladivou strukturou.

Tento dip se hodí k plodům moře i k rybě, ale skvěle doplní i steak nebo kuře. A samozřejmě si ho můžete dát k nachos místo klasického guacamole. Je to ideální chuťovka na jakoukoli party. Co jí vyzkoušet třeba na Silvestra?

POTŘEBUJETE:

  • 1 avokádo, zbavené pecky, oloupané a nakrájené
  • 1 čerstvá paprička jalapeno
  • 1 lžíce čerstvé limetové šťávy
  • 1 lžička wasabi pasty
  • 1/2 lžičky sojové omáčky (světlé)
  • 2 lžíce čerstvých nasekaných listů koriandru
  • 1/4 lžičky soli

avokádo s wasabi

POSTUP PŘÍPRAVY:

Všechny ingredience dejte do mixéru a rozmixujte dohladka. Můžete nechat i menší kousky. Servírujte a pochutnejte si :)

Připravila: Klára Michalová

Zdroj: Pickledplum.net

Reklamy

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s