Food

Bleskový lososový koláč s koprem

Lososový koláč

Losos, kopr a smetana tvoří dohromady luxusní kombinaci. Zejména na koláči, který připravíte v luxusně krátkém čase!

POTŘEBUJETE:

Pro 4 osoby:

  • 6 plátků toastového chleba
  • 3 lžíce másla
  • 125 g sýru Philadelphia
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 3 vejce
  • svazek kopru
  • 200 g uzeného lososa
  • sůl  a čerstvě mletý pepř

POSTUP PŘÍPRAVY:

Koláčovou formu vymažte máslem a vyložte toastovým chlebem. Smetanu, sýr, vejce, sůl a pepř prošlehejte do hladkého krému. Smetanovou hmotu vlijte na korpus z toastového chleba. Koláč ozdobte nakrájeným lososem a koprem. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C 20 až 30 minut, dokud povrch koláče zcela nezatuhne.

Chléb v hlavní roli

Tato kuchařka vám dokáže, že i z „obyčejného“ chleba můžete vytvořit nápaditá a chutná jídla, kterými rodinu u večerního stolu ohromíte. „Chleba s něčím k večeři“ je pro mnoho zaměstnaných žen způsob, jak připravit všední večeři pro rodinu rychle a bez velké námahy.

Chléb v hlavní roli

Autorka Milena Volfová poradí, jak upéct chleba, houstičky a další druhy pečiva, ale také ukáže spoustu dalších variací – plněné chleby, chléb na sladko apod. Máte-li křupavý, ještě teplý a voňavý chléb, je snadné proměnit jej v pochoutku, stačí jen pár čerstvých surovin…

A napadlo by vás, že i koupený nebo včera upečený chléb můžete použít jako výchozí surovinu pro přípravu koláčů, cheesecaků a dalších lahůdek?

Knihu vydalo nakladatelství Smart Press a koupíte ji u dobrých knihkupců za 299 Kč.

Zdroj: Smart Press

Reklamy

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s